Borstweefselbehandeling

een holistische aanpak

 

Aandacht en verzorging voor je borsten: een holistische aanpak

Uit de praktijk blijkt dat veel vrouwen verhardingen en pijnlijke plekken of littekenweefsel (na een operatie) in hun borsten hebben. In de meeste gevallen zijn ze onschuldig en veroorzaken ze geen problemen. Soms veroorzaken ze echter pijn tijdens bijvoorbeeld de menstruatie, menopauze of na een operatie en maken ze aanraking minder aangenaam. De verhardingen kunnen zich verder ontwikkelen en vormveranderingen veroorzaken.*

In onze borsten stoppen we onbewust ook onverwerkte emoties weg. Bovendien zijn borsten in onze cultuur vaak “seksueel” beladen. Borsten worden vaak geassocieerd met ziekte waardoor vrouwen soms angstig worden om hun eigen borsten aan te raken.

Maar het kan anders. Neem je borstgezondheid in eigen handen! En bouw een liefdevolle relatie op met je borsten en jezelf.

borstweefsel

* Wij adviseren bij borstklachten eerst langs de huisarts te gaan.
* BOrstweefselbehandelingen
 zijn een aanvulling op aanbevolen onderzoeken en controles

Wat is een borstweefselbehandeling?

Met een borstweefselbehandeling wordt het borstweefsel met zachte stretches van het bindweefsel  gezond, zacht en soepel gemaakt*. De doorbloeding en lymfeafvoer wordt gestimuleerd zodat afvalstofjes kunnen afvloeien. Maar de behandeling is veel meer dan dat.

De borstweefselbehandelingen dragen er aan bij dat je borsten prettig en gezond aanvoelen en kunnen helpen je borsten meer (of weer) “eigen” te maken.

De therapie berust op natuurgeneeskundige principes: wat doorstroomt is blijft eerder gezond.

Tijdens de behandeling krijg je tips en adviezen hoe je zelf je borstgezondheid op natuurlijke wijze kan ondersteunen.

Lees ervaringen van vrouwen (even scrollen)

Contacteer Eva

borstweefselbehandeling

* Wij adviseren bij borstklachten eerst langs de huisarts te gaan.
* Borstweefselbehandelingen
zijn een aanvulling op aanbevolen onderzoeken en controles.

Je lichaam weet waar je verstand nog niet begrijpt

Voor wie?

Borstweefselbehandelingen zijn geschikt voor iedere vrouw en worden speciaal aanbevolen als je….

ZORG

 • Inzicht wilt krijgen over de conditie van je borsten.
 • Je borsten wilt ontzorgen en je comfortabel wil voelen met je borsten.
 • Gevoelige of pijnlijke borsten ervaart, bijvoorbeeld bij aanraking, tijdens je menstruatie of gedurende de menopauze.
 • Harde korrels, onregelmatigheden of verhardingen in je borstweefsel voelt.
 • Napijn of pijnlijk littekenweefsel hebt na een borstoperatie of na bestraling.
 • Zwanger wilt worden en je van plan bent borstvoeding te geven.
 • Je borsten een welness-behandeling wil geven.
 • Begeleidend bij gendertransitie.

EMOTIES

 • Je borsten bevrijden van emoties die er zich eventueel in nestelden.
 • Je borsten weer toe-eigenen.
 • Emotionele heling na borstkanker.
 • Diep in je vrouw-zijn wil ontspannen.
 • Je comfortabel voelen met je borsten

BEWUSTZIJN

 • Levensprocessen bedding geven via contact met je lichaam
 • VIa je lichaam reizen door ongekende bewustzijnslagen
 • Zijn bij wat er is

Tarief

Een borstweefselbehandeling: 100€ (75 à 90 min)

*Gewoonlijk is voor de eerste keer een reeks van 2 à 3 behandelingen nodig naargelang de conditie van je borsten (telkens met 3 – 4 weken tussen). Daarna volstaat vaak één of twee- jaarlijkse behandeling.
OPGELET: hou er rekening mee dat er minstens 1 maand ligt tussen de borstweefselbehandeling en een eventueel later geplande mammografie, echo en/of thermografie.

Annuleringsvoorwaarden:

Als je een afspraak afzegt: graag uiterlijk 24 uur van tevoren, anders wordt de sessie 100%  in rekening gebracht (behalve als je plek kan ingenomen worden door iemand op de wachtlijst, dan wordt 25€ administratiekosten aangerekend).

Ervaringen van vrouwen

 Getuigenissen

 

 • Eva’s zorgvuldige en afgestemde behandelingen hebben mij en mijn borstweefsel ontzettend goed gedaan. Mijn borst met littekens én mijn borst zonder littekens. Haar helende handen maakten zachtjes angst en verdriet los uit het weefsel waardoor het soepeler en fijner aanraakbaar is geworden. Dank Eva!    – Alice
 • De borstweefselbehandeling die ik van Eva mocht ontvangen heeft me heel diep in mezelf laten zinken. Haar zachtheid en competente aandacht waarmee ze me aanraakte brachten zoveel meer dan even iets doen om de borsten gezond te houden, dit is holistisch werk! – Hilde
 • Eva legde goed uit waar de behandeling o.a. goed voor was: om een betere doorbloeding te krijgen en om de afvalstoffen beter te laten afvoeren. Dit leek me logisch. Ik kwam  door de behandeling zelfs tot rust. Goed om als vrouw je borsten te verwennen, met de rest van je lichaam probeer je dat uiteindelijk ook te doen. Een aanrader. – Helga
 • Een borstweefselbehandeling zoals ik die bij Eva enkele keren heb mogen ervaren is een unieke vorm van zelfzorg, waarbij ik volledig tot ontspanning kom. Eva voert toegewijd en zorgzaam opeenvolgende manuele handelingen uit, die zich geleidelijk aan richten op en rond de borsten. Zo’n subtiele benadering van een kwetsbaar deel van mijn lichaam brengt onvermoede innerlijke verzachting. Het werkt helend om zich te kunnen toevertrouwen aan dergelijke deskundige handen en liefdevolle aandacht. Het brengt ook rust in mijn geest te weten dat ik op deze manier zorg besteed aan mijn borsten. En deze totaalervaring in verbindende communicatie kunnen brengen met iemand die serieus medisch geschoold is, heeft voor mij een extra meerwaarde.   – Ann
 • Heb jouw handen, vakkundige aanraking en liefdevolle begeleiding ook mogen ervaren en ben ervan overtuigd dat je nog velen gaat begeleiden in vrouwelijke energie en alles wat er tussen zit. – Birgit
 • Ik ervaar mijn borsten als gevoelig terrein. De veilige en respectvolle manier waarop Eva daarmee omgaat, zonder soft te zijn, maakte dat ik me er helemaal aan kon overgeven. En met gevulde en stromende borsten naar buiten liep. Een verrijking! – Anouk
   
 • Prachtige behandeling mogen ontvangen van Eva. Sensitief in tune en zorgzaam. Ik voelde me gevoed, levendige borsten en een open hart ❤- Laura

 • Wow wow wow lieve Eva, wat een geweldige ervaring was jouw borstweefsel-behandeling. Helend tot in de diepste cellen van mijn lichaam en mijn hersenen. Ik heb geleerd dat alle bewustzijns-lagen over wat het betekent om vrouw te zijn als sluiers over en in onze borsten liggen. De voor-talige connectie met onze moeder en voormoeders, al doorgegeven vanaf onze eerste levens-sprank in de baarmoeder wordt toegankelijk als je contact maakt met je borst-weefsel-bewustzijn. – Eva P.

    

  Een vrouw kwam bij me: over pijn na een borstsparende operatie en overlevingsangst

  4 jaar geleden had ze borstkanker en na de operatie bleef ze pijn hebben aan haar geopereerde borst. Daar moest ze mee leren leven hadden de dokters gezegd. Maar de pijn speelt haar nu parten als ze haar kleinkinderen wil knuffelen.

  Ze had over borstweefselbehandelingen gehoord. Een zachte en liefdevolle manier om het borstweefsel te stretchen en de circulatie in het borstweefsel te stimuleren. Zo worden borsten geen “stilstaande poeltjes” maar doorstroomde zachte organen die bij je vrouwelijke lichaam horen.

  Maar het is meer dan dat. Als ik mijn hand op haar geopereerde borst leg en we tijd nemen om te wennen aan het contact, ontspant ze langzaam. Ze beseft dat ze 4 jaar lang het contact met haar borsten vermeden had. De kanker moest eruit en daarmee klaar.
  Maar onderhuids zit de overlevingsangst nog in haar borstweefsel. Ze was er zo aan gewend geraakt dat ze het normaal geworden was. Ik nodig het weefsel zachtjes en liefdevol uit. Haar benen beginnen te stromen en tintelen, ze zakt dieper in haar buik. De overlevingsangst die haar uit haar lichaam wegtrok, stroomt zachtjes weg.
  Nu kan ik het borstweefsel dieper aanraken. Haar borstweefsel voelt prima. Het zijn eerder haar ribben die pijnlijk zijn bij aanraking. Een hele opluchting, want de pijn triggerde elke keer de angst dat de kanker misschien wel terug gekomen was.
  Ik raad haar aan haar borsten en ribben dagelijks te masseren en compressen met genezende kruidenolie te gebruiken om haar lichaam te helpen te herstellen. Nu de overlevingsangst het weefsel niet meer vasthoudt, vermoed ik dat de heling sneller kan gebeuren. Benieuwd hoe het binnen 2 maanden zal zijn.
Nieuwsbrief van Eva Leens

Blijf op de hoogte!

Ik respecteer je privacy.