3-daagse Retraite
Innerlijke Alchemie, terugkeer naar je oorsprong

van 6 tem 8 september 2024 in Amsterdam
van 27 tem 29 september 2024 in Boom 

Lesgever: Koen Tangelder (Assistentie Eva Leens)
Plaats: Antwerpen

OVER INNERLIJKE ALCHEMIE:

Een spirituele methode tot zelfrealisatie en onsterfelijkheid 

Het menselijk lichaam is voor de Alchemist een afspiegeling van het grote geheel. Krachten als hemel, aarde en natuur vinden we ook in ons zelf.

Onnatuurlijk
Anders dan dieren heeft de moderne mens het vermogen om onnatuurlijk te zijn. Dat wil zeggen: te leven vanuit zijn hoofd in plaats vanuit zijn lichaam.

Dieper zijn
In de Alchemie training ligt het accent op het weer in contact komen met wie je werkelijk bent. Door zachte oefeningen en meditaties zink je als het ware in jouw natuurlijke staat, in een dieper zijn in jouw lichaam. Je herinnert je weer wie je bent.

Sterke kern
In deze Alchemie 1 retraite leer je een sterke kern op te bouwen in je buik. Het is jouw oorsprongsplek, jouw levenskern waar veel levenskracht en potentieel aanwezig is.

Bad
De drie dagen bestaan uit zittende en liggende meditaties, verstilde bewegingen (waaronder enkele bekende symbolen uit het Levenskrachtritueel en enkele nieuwe), deelrondes, rustfases en kennisoverdracht. Zo creëren we als groep een alchemistisch bad.

 

 

 

 

retreats

Ik heb voor het eerst ervaren hoe leegte in mij voelt. Leegte als volstrekt neutrale aanwezigheid. Zonder behoeften, zonder emotie. Gewoon zijn. In pure eenvoud.” Marian.

De rustige, verstilde bewegingen brengen mij in bewust contact met mijn lichaam. Ondanks de grijze, regenachtige dag zonk ik in een bad van licht. Innerlijke spanningen losten op.” Marieke, docent Engels.

OVER KOEN:

Thuiskomen
Koen beleefde op zijn 41ste een intense spirituele ervaring. Hij zonk diep in zijn buik, in een gevoel van volmaakte eenheid. Het voelde als thuiskomen. Dit beroerde hem diep. Hier had hij zijn hele leven naar verlangd. Er was een belichaamde verbondenheid met alles, en tegelijk was er pure eenvoud in zijn.

Cultivatie
De daaropvolgende 25 jaar besteedt Koen aan zijn eigen cultivatie en begeleidt hij anderen om in hun oorsprongsplek te komen.

Fundament
Koen heeft een stevig fundament in het Taoïsme opgebouwd (Healing Tao). Op het alchemistisch pad is Dirk Oellibrandt zijn initiator. Het is in diens traditie dat Koen de alchemie doorgeeft.

 

NA DE RETRAITE:

Audio-opname
Je kunt je helemaal onderdompelen, je overgeven aan het krachtige energetische veld. De rest gebeurt vanzelf. Op de laatste dag doen we een eindmeditatie waarvan je een audio-opname meekrijgt. Zo kun je thuis zelf het proces voorzetten.

Retraite
Hoewel zonder overnachting of maaltijden, is het raadzaam deze dagen geen andere activiteiten te plannen. Het proces kan zo ’s avonds en ’s nachts doorwerken.

Nieuwsbrief van Eva Leens

Blijf op de hoogte!

Ik respecteer je privacy.