Lezing: Menopauze, uitgebloe(i)d?

 

Volgende lezing: 11 september 2023 van 19.30u – 21.30u in Steenokkerzeel

Doelgroep: Een lezing voor jongere en rijpere vrouwen én hun partners die benieuwd zijn naar de menopauze (35-60 jaar)

Duur:  2 uur

Inhoud:

De menopauze is een natuurlijk proces, elke vrouw krijgt ermee te maken. Ook jij! Er rust nog vaak een taboe op het onderwerp en er is veel onwetendheid. Wist je bijvoorbeeld dat de eerste tekenen van de menopauze zich al 10 jaar eerder – rond je 40ste – aandienen?

Je weet vast dat de overgang gepaard kan gaan met sterke stemmingswisselingen, maar wat gebeurt er nu eigenlijk in je lichaam? Welk effect hebben de hormoonschommelingen op je gevoels- en seksleven? Wat kan je doen met hormoontherapie? Heeft de pil invloed op wanneer de overgang begint? Krijgen alle vrouwen klachten? En wat kan je zèlf doen om deze klachten aan te pakken?
Zomaar een paar vaak gestelde vragen samenhangend met deze levensfase.

En indien je met een man samen bent, wat betekenen jouw klachten voor hem? Hoe zit het trouwens met mannen? Komen zij ook in de overgang?

Goed geïnformeerd aan deze levensfase beginnen en weet hebben van de signalen, zowel bij jou als je partner, is essentieel. De juiste ondersteuning hierbij maakt een wereld van verschil!

Naar Agenda 

 Eva Leens (1966) is verpleegkundig menopauzeconsulent. Ze is ook holistisch therapeut, wetenschappelijk geschoold (Master in de ziekenhuiswetenschappen), opgeleid in Oosterse meditatie– en ontspanningstechnieken én ze is ervaringsdeskundige. Ze neemt je mee in een interactieve lezing over deze fase. Op een heldere manier toont Eva wat de menopauze voor jou kan betekenen. Niet alleen fysiek en emotioneel maar zo je wilt ook mentaal en spiritueel. Je krijgt tips om gezond en veerkrachtig de tweede fase van je leven te beginnen. Een fase met nieuwe uitdagingen en kansen!

 

Interesse: Contacteer vrijblijvend Eva

Nieuwsbrief van Eva Leens

Blijf op de hoogte!

Ik respecteer je privacy.