ALCHEMICAL TOUCH BEHANDELINGEN
borstweefsel

Een vrouw kwam bij me: over oerkracht en bevallen

Als ze op de tafel ligt, ontspant ze diep na een hoofdmassage.

Al gauw word ik naar haar bekken getrokken. Haar benen worden zwaar en wat verdoofd. Hetzelfde gevoel als toen ze beviel van haar dochtertje. Toen ging de baby letterlijk dwars liggen en ze werd met een spoedkeizersnede geboren.

Nu wil haar lijf opnieuw bevallen, haar knieën trekken zich op en openen. Ik help mee de “energetische baby” naar buiten te begeleiden. Ze huilt, is gefrustreerd, voelt zich gefaald. Want tegelijk voelde ze zich zo krachtig en verbonden met iets Groters, de Aarde, de wortels van de bomen, de kracht van de Natuur, het Oervrouwelijke. Heden en verleden lopen door elkaar.

Het conflict van de oervrouwelijke kracht en de frustratie om de keizersnede is heel voelbaar in haar lichaam. We blijven erbij. Acceptatie van wat is. Er komt rust. Haar bekken vult zich. Ze voelt haar kracht terugkomen. Mijn baarmoeder verbindt zich als vanzelf met de hare en die van zovele vrouwen. De baby had het gehaald, zij ook en haar natuurlijke oerkracht was er nog steeds.

Achteraf vertelt ze hoe ze de afgelopen week veel moest huilen en het litteken van de keizersnede pijnlijk trok.
borst-onderzoek-belgie

Een vrouw kwam bij me: over moeite met zachtheid en Moeder Aarde

Een vrouw kwam bij me: ze kon zo moeilijk contact maken met zachtheid. Ze zag het bij anderen maar deed vervolgens heel erg haar best om met die zachte kwaliteit contact te maken.

In de behandeling zakten we in de aarde, Moeder Aarde. Gekoesterd en omarmd worden door de Grote Moeder. Haar biologische moeder kon die kwaliteit van koestering niet bieden. Nu kon ze zich laten zinken. Haar maaggebied (aarde-element) ontspande en obstakels smeltten weg.

We zonken in het water in de Aarde. Ik moest alleen haar voeten vasthouden en het Water stroomde omhoog via haar benen in haar bekken. Spoelde de spanningen weg, haar heiligbeen ontspande.

Het Water, de Grote Dochter, maakte zacht en rustig. Haar bekken voelde krachtig en verfrist. Ze ervaarde zachtheid van binnenuit.

Dankbaar om deze alchemistische reis samen te mogen maken, geleid en gesteund door deze twee natuurkrachten. Letterlijk weer natuurlijk worden.
 
 
borstweefsel

Een vrouw kwam bij me: over pijn na een borstsparende operatie en overlevingsangst

4 jaar geleden had ze borstkanker en na de operatie bleef ze pijn hebben aan haar geopereerde borst. Daar moest ze mee leren leven hadden de dokters gezegd. Maar de pijn speelt haar nu parten als ze haar kleinkinderen wil knuffelen.

Ze had over borstweefselbehandelingen gehoord. Een zachte en liefdevolle manier om het borstweefsel te stretchen en de circulatie in het borstweefsel te stimuleren. Zo worden borsten geen “stilstaande poeltjes” maar doorstroomde zachte organen die bij je vrouwelijke lichaam horen.

Maar het is meer dan dat. Als ik mijn hand op haar geopereerde borst leg en we tijd nemen om te wennen aan het contact, ontspant ze langzaam. Ze beseft dat ze 4 jaar lang het contact met haar borsten vermeden had. De kanker moest eruit en daarmee klaar.
Maar onderhuids zit de overlevingsangst nog in haar borstweefsel. Ze was er zo aan gewend geraakt dat ze het normaal geworden was. Ik nodig het weefsel zachtjes en liefdevol uit. Haar benen beginnen te stromen en tintelen, ze zakt dieper in haar buik. De overlevingsangst die haar uit haar lichaam wegtrok, stroomt zachtjes weg.
Nu kan ik het borstweefsel dieper aanraken. Haar borstweefsel voelt prima. Het zijn eerder haar ribben die pijnlijk zijn bij aanraking. Een hele opluchting, want de pijn triggerde elke keer de angst dat de kanker misschien wel terug gekomen was.
Ik raad haar aan haar borsten en ribben dagelijks te masseren en compressen met genezende kruidenolie te gebruiken om haar lichaam te helpen te herstellen. Nu de overlevingsangst het weefsel niet meer vasthoudt, vermoed ik dat de heling sneller kan gebeuren. Benieuwd hoe het binnen 2 maanden zal zijn.
NIEUWSBRIEF OVER BORSTGEZONDHEID EN MENOPAUZE

Blijf op de hoogte!

Ik respecteer je privacy.