5-Elementen yoga

 

Een langzame (liggende) yogavorm sterk gericht op het voelen en dus werkelijk in contact komen met je lichaam. Je wordt gevoed vanuit de aarde, een levendig natuurveld. Voor iedereen geschikt!

Met deze yogavorm wil ik je op weg helpen naar:

  • je lichaam van binnenuit voelen
  • meer innerlijke aanwezigheid en kracht ervaren
  • gevoed worden door de natuurelementen
  • het vermogen ontwikkelen om te zinken in de bron van vitaliteit
  • meer flexibiliteit én kracht ontwikkelen
  • innerlijke alchemie tot expressie brengen in beweging
vijf-elementen-yoga-eva-leens

Natuur
Je leert bewegen vanuit het bewustzijn van de 5 elementen: water, vuur, aarde, metaal en hout. De kwaliteiten van energie die je in je lichaam en in de natuur om je heen kunt waarnemen.

Specifieke beweging
Elk van deze elementen kenmerkt zich door een specifieke beweging. Bijvoorbeeld de naar buitengerichte strekking (expansie) van het vuur of de torsiebeweging van het houtelement.

Diepe werking
Leren bewegen vanuit dit bewustzijn heeft de diepe werking die kenmerkend is voor deze yogavorm. Je voelt het effect niet alleen fysiek, maar ook emotioneel en mentaal wordt je uitgebalanceerd. Tegelijk ontwikkel je energetisch bewustzijn.

Krachtige kern
Je bouwt soepelheid en innerlijke kracht op, met name in het onderste energiecentrum, de buik. Door het ontwikkelen van een krachtige kern in je buik, is deze yogavorm bij uitstek geschikt je te helpen gronden. Je wordt beter bestand tegen overmatige prikkels van buitenaf.

Balans
In een gezond lichaam zijn de 5 elementen in balans. Dit in balans komen kun je na één les al goed voelen.

eva-leens-5-elementen-yoga
Nieuwsbrief van Eva Leens

Blijf op de hoogte!

Ik respecteer je privacy.