Menopauze consult

 

Tijdens een individueel menopauzeconsult luister ik in de eerste plaats. Samen kijken we naar de veranderingen die je lichaam doormaakt in deze levensfase. We zoeken naar de voor jou gepaste hulpmiddelen. Emotionele aspecten en mogelijke levensvragen die vaak gepaard gaan met dit innerlijk veranderingsproces, kunnen ook aan bod komen. Als je wilt, gaan we samen de weg “naar binnen”. Zo maken we tijd om contact te maken met wat jij nodig hebt op dit moment.

Consulten via Zoom zijn ook mogelijk.

Ik kijk er naar uit om je te mogen begeleiden in de overgang naar de beste tijd van je leven!

Tarief:

Een consult duurt 1 uur en kost 75€

Annuleringsvoorwaarden:

Als je een afspraak afzegt: graag uiterlijk 24 uur van tevoren, anders wordt de sessie 100%  in rekening gebracht (behalve als je plek kan ingenomen worden door iemand op de wachtlijst, dan wordt 25€ administratiekosten aangerekend).

Krachtige overgang

De menopauze is de dag dat je 1 jaar niet meer menstrueert. De aanloop ernaartoe en de feitelijke menopauze bestrijkt gemiddeld de leeftijdsfase 40 – 55 jaar.  Voor veel vrouwen is het de sterkste transformatiefase in hun leven.

Als verpleegkundig menopauze consulent kijk ik met je mee hoe jij het best door deze periode kunt komen. Ik ben op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en medische onderzoeken. En vanuit mijn brede achtergrond kijk ik ook graag verder. In de Chinese filosofie van de 5 elementen bijvoorbeeld, komt deze leeftijdsfase grotendeels overeen met de Aardefase, ook wel de nazomer van het leven genoemd. Het is een periode waarin de vrouw tot taak heeft om helemaal in zichzelf thuis te komen.

Voor mij is dit de essentie van de menopauze: een beweging naar binnen om je  soms  weggestopte essentie en talenten behoedzaam aan te raken en naar buiten brengen om de wereld waarin je leeft rijker te maken, mooier en liefdevoller.

Wist je dat symptomen waar je tijdens de menopauze last van hebt vaak een gevolg zijn van een onbalans? En dat die onbalans al in de eerste 40 jaar van je leven ongemerkt kan zijn opgebouwd, zonder dat je er toen last van had? Het kan een gevolg zijn van verkeerde voeding of van geen of verkeerde lichaamsbeweging.

Maar ook opgebouwde spanning, gebrek aan eigenwaarde en andere psychische factoren kunnen ertoe leiden dat je klachten gaat ontwikkelen. Een kleine bijsturing is soms  al voldoende, soms is er meer nodig.

De menopauze confronteert je met je vrouwelijke natuur. Je hebt als vrouw het vermogen diep in jezelf te zinken, waar je grote kracht en innerlijke schoonheid verborgen liggen. Dit botst een beetje met de moderne, snelle samenleving die het zoeken naar geluk en schoonheid juist buiten je lijkt te leggen. Zo bezien kan de menopauze een behoorlijk heftige en vervelende periode zijn.

Ik kijk graag samen met jou (en eventueel je partner)  hoe jij deze fase in jouw leven tot een krachtige overgang kunt maken. Dit kan in de vorm van een individueel consult of workshop.

Ik kijk er naar uit je te mogen begeleiden naar de beste tijd van je leven!

Eva

Nieuwsbrief van Eva Leens

Blijf op de hoogte!

Ik respecteer je privacy.