Gezonde borsten

 

Aandacht en verzorging voor je borsten: een holistische aanpak

Uit de praktijk blijkt dat de meeste vrouwen verhardingen en pijnlijke plekken in hun borsten hebben. In de meeste gevallen zijn ze onschuldig en veroorzaken ze geen problemen. Soms veroorzaken ze echter pijn tijdens bijvoorbeeld de menstruatie of menopauze en maken ze aanraking minder aangenaam. De verhardingen kunnen zich verder ontwikkelen en vormveranderingen veroorzaken.*

In onze borsten stoppen we onbewust ook onverwerkte emoties weg. Bovendien zijn borsten in onze cultuur vaak “seksueel” beladen. Borsten worden vaak geassocieerd met ziekte waardoor vrouwen soms angstig worden om hun eigen borsten aan te raken.

Maar het kan anders. Neem je borstgezondheid in eigen handen! En bouw een liefdevolle relatie op met je borsten en jezelf.

*Wij adviseren eerst langs de huisarts te gaan bij borstklachten. Borstweefselbehandelingen zijn een aanvulling op de aanbevolen onderzoeken en controles. 

Borstweefselbehandeling: je borsten ontzorgen en gezond houden

 Borstweefselbehandelingen zijn een nieuwe zachte weefselbehandeling gebaseerd op natuurgeneeskundige principes. Ze maken het borstweefsel gezond, zacht en soepel*. De behandelingen kunnen de doorbloeding van de borst verbeteren en houden daarmee je borsten in een optimale conditie. 

De behandelingen hebben vaak ook een positief effect op je emotionele gesteldheid en hoe je je borsten ervaart. Naast de behandeling krijg je ook advies over wat je zelf kan doen om je borsten gezond te houden. Neem je borstgezondheid in eigen handen!

Lees meer over borstweefselbehandeling en onze holistische benadering.

*Wij adviseren eerst langs de huisarts te gaan bij borstklachten. Borstweefselbehandelingen zijn een aanvulling op de aanbevolen onderzoeken en controles.

 

Een borstenverhaal

M. kwam in mijn praktijk met pijnlijke borsten en een brandend gevoel aan de zijkant van de rechterborst. Ze had sinds meer dan een jaar heel gespannen borsten. Toen ik vroeg of er wat gebeurd was, vertelde ze over een conflict met haar buurvrouw. Op het toppunt van hun ruzie, had deze vrouw haar onverwachts verbaal aggressief aangevallen. M. wilde geen scene maken en voor de lieve vrede had ze haar weerwoord ingeslikt. De situatie escaleerde. Om een lang verhaal kort te maken, M. moest verhuizen. 

Ik leg mijn handen op haar rechterborst. M. zegt een druk op de keel te voelen, een gevoel van zich niet te kunnen uitdrukken. Ik voel onder mijn handen een leegte, verdoving, shock. Als we daar een tijdje bijblijven, komen plots de herinneringen aan de aggressie weer tot leven. Ik voel beweging in de lever. M. beseft plots dat ze nu het verhaal in haar hoofd kan loslaten, niet meer moet vasthouden aan wat er toen gebeurde. De leegte in haar rechterborst komt tot leven. Een opluchting, een stroming. Ook in de lever. De energie stroomt helemaal door naar haar benen. 
In haar  linkerborst is vooral verdriet te voelen als ik ze aanraak. Het is alsof deze borst zich “sterk”  gehouden heeft. M. kan contact maken met het verdriet dat er opgeslagen is. Met de tranen stroomt ook  de spanning uit haar borst. Resultaat: ontspannen en pijnloze borsten die weer verbonden voelen met haar lichaam en haar baarmoeder (onze krachtplek). 

Wil je samen ontdekken welk verhaal jouw borsten te vertellen hebben?

Lees meer over borstweefselbehandelingen en getuigenissen van vrouwen

*Bij twijfel over de conditie van het borstweefsel wordt altijd doorverwezen naar de huisarts of specialist. Borstweefselbehandelingen zijn een aanvulling op de aanbevolen onderzoeken en controles.

 

NIEUWSBRIEF OVER BORSTGEZONDHEID EN MENOPAUZE

Blijf op de hoogte!

Ik respecteer je privacy.